Pulse Shake Living Juice Blend kako je nastao i važnost sinergije sastojaka

Formulirati biljno voćni sok koji u sebi sadrži vitamine, minerale i najvažnije – široku paletu antioksidanasa i vlakana nije lagani zadatak, pogotovo kada mora odgovarati bojom, mirisom i okusom.
Ekstremni unos – visoke doze mono vitamina, minerala i antioksidanasa može u konačnici djelovati prooksidativno i uzrokovati nepogodne promijene u DNA. Međutim, vještim formuliranjem valja povezati sve skupine antioksidanata, vitamina i minerala koji zajednički djeluju u jednom smjeru – nahraniti i obraniti svaku stanicu u organizmu. Tako su perjanice ovog Living Juice Blend-a koje uključuju cjelokupni spektar vitamina C, vitamina i minerala, antocijana, apigenina, gingerola, terpena, betalaina, kvercetina i kurkumina. Uz topiva i netopiva vlakna, Living Juice Blend je prirodni mix najpotentnijih bioaktivnih tvari koji to već pokazuju svojom bojom i okusom.
Naše tijelo stvara slobodne radikale u raznim uvjetima, prilikom tjelesne aktivnosti i kretanja i prilikom probavljanja hrane u energiju. Postoji antioksidativna obrambena mreža, različiti antioksidansi bore se protiv različitih slobodnih radikala i svaki antioksidans ima drugačiji posao a za to nam je potrebna sinergija sastojaka.

Sinergijske veze u Living Juice Blend-u

Nekoliko je važnih direktnih sinergijskih veza u ovom soku:

Pametna antioksidativna formulacija

Svaki antioksidans ima svoje jedinstveno ponašanje i biološka svojstva, što znači da jedan antioksidans ne može obaviti zadatak čuvanja stanica kao što to može grupa različitih antioksidanasa. Međutim, u mnogim studijama antioksidansi ne pokazuju svoju ulogu u zaštiti zdravlja, a razlog leži u tome što su odvojeni od drugih biljnih kemikalija poput vitamina i minerala. U ovoj formulaciji smo stoga povezali sve biljne kemikalije u adaptivnom obliku, čemu nam je poslužila ekstrakcija – obrada liofilizacijom. Mono-nutrijent s antioksidativnim djelovanjem u visokoj dozi izaziva suprotan učinak s prooksidativnim djelovanjem. To je razlog zašto upotreba antioksidativnog dodatka s jednom izoliranom tvari nije učinkovita strategija za zaštitu zdravlja i pomoć pri ozdravljanju.

Vitamin C + bioflavonoidi

Zajedno ispoljavaju zaštitnu ulogu u ljudskom organizmu, „služe kao dvije ruke zajedno“, kada nisu u paru učinkovitost u organizmu im je minimalna. Jedan sok (15 g), osigurava više od 50% dnevnog preporučenog unosa biorspoloživog vitamina C u svom kompleksu.

Fenolni spojevi

kvercetin, antocijani, apigenin koji se nalaze u svom prirodnom okruženju – voću i povrću, povezani su s tisućama drugih antioksidanasa i biokemikalija kako bi njihovo djelovanje u ljudskom organizmu uopće bilo moguće. Općenito, klinička ispitivanja koja su ispitivala sposobnost specifičnih antioksidativnih nutrijenata, fenola u obliku dodataka prehrani u borbi protiv bolesti, nisu pokazala obećavajuće rezultate. Jedino, kada se nalaze u svom prirodnom okruženju, voću i povrću, ispoljavaju ogromni zaštitni učinak u organizmu.

Sinergijska veza kvercetin – kurkumin

Ova sinergijska veza je uvjetovana ukoliko želimo da se kurkumin uopće apsorbira u organizmu. Dokazano je da se kurkumin mora povezati ili sa crnim paprom, uljem ili kvercetinom kako bi postao bioraspoloživ. U tim uvjetima, čak i minimalna količina kurkumina ispoljava snažno zaštitno djelovanje u organizmu.

Količina vitamina i minerala

Living Juice Blend osigurava da se svi vitamini i minerali u organizmu iskoriste, jer se nalaze ispod 100% dnevnog preporučenog unosa. Mnogi vitamini i minerali se vežu na ista receptorska mjesta u organizmu, pa je iznimno važno kada se nalaze u grupi da su im vrijednosti ispod 100% preporučenog dnevnog unosa, jer se jedino tako mogu svi iskoristiti. Bilo kakva „megadoza“ vitamina ili minerala u formulacijama je dovodi do nepredvidivih reakcija, poništavajući djelovanja drugih biokemikalija što opet vodi u pro-oksidaciju. Također, postoje mikronutrijenti koje se ne smiju uzimati zajedno. Tako, cink i bakar treba uzimati odvojeno jer međusobno blokiraju apsorpciju natječući se za iste receptore u našem tijelu, kalcij i željezo treba uzimati odvojeno jer se također natječu za iste receptore u našem tijelu i stoga blokiraju apsorpciju jedan drugoga. Bioraspoloživost vitamina i minerala je udio hranjivih tvari koje tijelo može iskoristiti. Rezultat bioraspoloživosti često je značajno manji od doze ili izračunate količine hranjivih tvari u hrani ili dodatku. Loša bioraspoloživost klasičnih multivitaminskih dodataka prehrani uzrokovana je prevelikim česticama hranjivih tvari ili zbog sintetičkih punila, sredstava protiv zgrudnjavanja, premaza i drugih elemenata koji ometaju apsorpciju.


Pojačana apsorpcija aktivnih tvari pomoću termonutrijenata

Dokazano je da apsorpciju vitamina i minerala poboljšavaju „vrući“ začini, u Living Juice Blend-u to je đumbir. Termonutrijenti iz đumbira pospješuju metabolizam i apsorpciju čitavih vitamina i minerala iz soka. Toplina koju termonutrijenti stvaraju u tijelu stvara veću potražnju za različitim hranjivim tvarima potrebnim za podržavanje bržeg metabolizma, što uzrokuje da tijelo kao odgovor na to pojača transport hranjivih tvari kroz gastrointestinalni trakt.

Zadržana sva prirodna vlakna iz voća i povrća

Prebiotici iz Living Juice Blend-a su vlakna sadržana iz svih prisutnih komponenti, obzirom da ovo nije bistri sok lišen vlakana. Prebiotici – biljna vlakna, hrana su za naše probiotike na crijevnoj sluznici. Kada je naš crijevni biotički sustav dobro nahranjen apsorpcija vitamina, minerala i antioksidanasa i drugih biljnih kemikalija je garantirana.

Share the Post:

Povezani članci

0
    0
    Tvoja Košarica
    Tvoja košarica je prazna :(Povratak u trgovinu